Participant (photo: Ingerid Jordal)
Audience (photo: Ingerid Jordal)
Volunteer (photo: Ingerid Jordal)
Partner (photo: Ingerid Jordal)

 

VAKE påskecamp fra tirsdag 31. mars til mandag 6. april 

VAKE samler kitemiljøet til en storslått påskecamp. Vi inviterer alle, fra deg som aldri har kitet til erfarne kitere, til årets kite-opplevelse på fantastiske Varangerhalvøya, verdens beste kiteområde. Området viser seg fra sin aller beste side i påsketiden, med lange lyse dager og behagelig temperatur. Bli med å erobre dette fantastiske landskapet.

Tilbud til alle
Nyvinningen VAKE påskecamp er et tilbud til alle som er interessert i å kite eller lære seg det. Bli med oss alle dagene, eller velg selv hvilke dager du ønsker å kite.

Vi starter hver dag på campen i Austertana kl 8.30 med et orienteringsmøte om vær, vind og dagens aktiviteter, før vi pakker utstyret og drar til fjells til dagens base. Her blir det en rekke aktiviteter og kurs, og du får møte landets mest erfarne kitere som gir deg nyttige råd. Nybegynner- og oppfriskingskursene må bestilles på forhånd, husk å være tidlig ute med påmelding - vi har et begrenset antall plasser.

På ettermiddag og kveld samles de som ønsker det til hyggelig lag med faglige oppdateringer, visning av film fra dagens bragder, planlegging av morgendagen og kanskje litt kortspill eller bueskyting?

Alle som vil delta på campen betaler en engangssum på kr 250,- per person – dette er inkludert hvis du deltar på kurs eller betaler for overnatting og pensjon. Du kan melde deg på ved å sende oss en e-post eller bare møte opp på campen kl 8.30 (husk matpakke) en av dagene.

Ønsker du kurs, overnatting med full pensjon eller å leie kiteutystyr? Vi tilbyr dette svært rimelig, se priser lengre ned.

Det er allerede omtrent 20 påmeldte av både nybegynnere og erfarne kitere. Vi gleder oss veldig til å treffe deg på årets kite-happening!

Kurstilbud
På kitekursene må du stille med skiutstyr (alpint, telemark eller randonne) og hjelm/briller, vi ordner med kiter, trapeser og annet kursutstyr.

Dagskurs nybegynner (maks 4 personer per dag)
På dagskurs får du en trygg start på kitekarrieren. Vi holder en kort teoribolk kvelden før med fokus på sikkerhet, og går gjennom inn- og utpakking av kite. Dagen etter drar vi i samla flokk opp på fjellet.

Til å begynne med lærer vi det grunnleggende med styring og kontroll av små kiter, og etter som mestringsfølelsen kommer og sikkerheta er ivaretatt, går vi opp i kitestørrelse og spenner vi på ski eller brett, og gjør de første forsøk på å seile med kite – hele tida under tett oppfølging av instruktør.

Du blir ikke ferdig utlært som kiter i løpet av et kurs, men på slutten av dagen seiler du på ski med et stort glis! Du har fått opplæring i det mest elementære, lært om vær, vind og utstyr slik at du kan fortsette på egenhånd uten å ødelegge deg selv eller utstyret.

Etter kurs har du mulighet til å kjøpe eller leie utstyr, slik at du kan være med og kite resten av påska! Og husk, instruktøren vil ikke være langt unna resten av påska, og vil ikke si nei hvis du trenger litt råd og veiledning videre.

Pris: kr. 1.900,- (inkluderer leie av alt utstyr bortsett fra ski/brett og hjelm.)

Dagskurs oppfrisking (maks 6 personer per dag)
Har du gått kurs tidligere og har venta litt lenge med å komme i gang, finner ikke godfølelsen eller føler du må ha en ekstra puff for å bli trygg med kiten? Da kan du ta en dag og friske opp det du har lært tidligere! 


Kursopplegget ligner vanlige kurs med fokus på sikkerhet. Men progresjonen går raskere og vi fokuserer mer på egentrening med individuell oppfølging. Med kyndig instruksjon vil det ikke gå lang tid før du «husker» det du har lært tidligere, og plutselig er du i gang igjen uten de klassiske nybegynnerfeilene.

Pris: kr. 1.100,- (inkluderer leie av alt utstyr bortsett fra ski/brett og hjelm)

Alenetimer med egen instruktør
Du kan også booke instruktør til enetimer. Har du kitet en stund og vil lære deg å hoppe med kite, eller vil lære deg kiting helt alene, er det også mulig. Booking etter avtale.

Utstyrsleie
På campen er det mulig å både leie og kjøpe utstyr.

Leie av kite og trapes: Kr 750,- for en dag, kr 400,- per påfølgende dag.

Overnatting og fullpensjon

Basen vår er Varanger Kite Camp i Austertana. Her har vi tre leiligheter med sengeplasser, kjøkken, bad/dusj og WC. Campen har sauna, stor hall for fellessamlinger, middag, tørking av kiter og fiksing av utstyr. Prisene inkluderer fullpensjon: Frokost, matpakke og middag på Varanger Kite Camp på kvelden, sengetøy og håndklær.

Kitecamp 3 dager (ankomst 2. april , avreise 6. april), kr  2.900,- per person
.
Kitecamp 6 dager (ankomst 31. mars, avreise 6. april), kr 4.300,- per person.

Vi kan også tilby annen type overnatting. Ta kontakt hvis det er av interesse.

Bespisning
Har du kun lyst til å være med å spise middag noen av kveldene, ta kontakt.

Transport
Trenger du transport fra Kirkenes lufthavn, anbefaler vi leiebil fra Rent a wreck (https://www.rent-a-wreck.no/?leiebil=kirkenes). Trenger du transport til fjelle,t kan vi ordne skyss opp og ned morgen og kveld.

Kontakt
Kontakt This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller telefon 906 00 314 for booking eller mer info.

VAKE påske-camp blir en årlig begivenhet - planlegg neste års påske nå!

Kunne du tenke deg andre typer opplevelsesturer med kite på Varangerhalvøya? Vi tilrettelegger, bare ta kontakt!

.